Vorige maand April 2024 Volgende maand
M D W D V Z Z
week 14 1 2 3 4 5 6 7
week 15 8 9 10 11 12 13 14
week 16 15 16 17 18 19 20 21
week 17 22 23 24 25 26 27 28
week 18 29 30

Activiteiten

Geen evenementen
ambassadeur van het landschap
ambassadeur van het landschap
De kortste weg
Kies voor producten uit de regio
Erkend leerbedrijf
Ik heb t leuk gehad

Uit het kwartaalblad Groot-Rotterdam

groot-rotterdam

 

 

'Ik heb het heel leuk gehad'

Op 18 september was het zover. Met 21 kinderen en begeleiders zijn we met de bus naar de Forellenvisvijvers Zederik te Meerkerk gegaan. Daar werden we hartelijk welkom geheten.

 

Eerst een praatje en dan snel vissen. Alle kinderen hebben minstens één forel gevangen. De dag werd afgesloten met patat en iets te drinken. Ook kreeg iedereen een gerookte forel mee. Wie kan het beter vertellen hoe de dag is geweest als de kinderen zelf.

 

Hallo, ik ben Thomas den Ouden en ik heb mee gedaan aan de forellenvisdag van Groot Rotterdam. Om 8.15 uur moesten we verzamelen in het clubhuis van Groot Rotterdam. Mijn vader ging mee als vrijwilliger. Ik heb vier forellen gevangen. En ik had zelfs de grootste forel aan mijn haak maar die verspeelde ik, alleen het haakje en de dobber zaten nog in zijn bek. Even later ving iemand anders dezelfde vis. Na het vissen heb­ben we nog een lekker patatje gegeten. Ik heb een hele leuke dag gehad en daar wil ik graag iedereen voor bedanken.
Thomas den Ouden

Ik heb lang uitgezien naar de forellen-dag! Ik pak een paraplu (voor als het no­dig zou zijn). In de auto word ik steeds

zenuwachtiger: de eerste keer forelvis-sen! Eindelijk ben ik er, nog vijf minuten en we gaan! Eindelijk komt de bus, we rijden met een hele omweg maar... we komen er! Eerst uitleg en dan... VIS­SEN! De eerste forellen zijn in de vijver gegooid. Al snel worden de eerste vissen aan de HAAK geslagen. Het is al bijna aan het eind en ik heb nog steeds geen vis gevangen! maar eindelijk na veel geploeter: een FOREL! We gingen weer terug naar het clubhuis, en toen we er waren kregen we nog een tasje met al­lemaal spulletjes erin, en toen gingen we naar huis.
Daan van de Spek