Vorige maand Mei 2019 Volgende maand
M D W D V Z Z
week 18 1 2 3 4 5
week 19 6 7 8 9 10 11 12
week 20 13 14 15 16 17 18 19
week 21 20 21 22 23 24 25 26
week 22 27 28 29 30 31

Activiteiten

za 13 juli, 09:00-
Open Zederik Kampioenschap
ambassadeur van het landschap
ambassadeur van het landschap
Erkend leerbedrijf
Nieuws
NK Forel jeugd

nkforeljeugd

Doe mee aan de selectiemiddagen van het NK en misschien mag jij dan wel meedoen met het NK forelvissen 2019.

Hoe werkt het?
Op zaterdag 23 maart, 20 april en 18 mei 2019 en houden wij voorrondes .
De 3 jongeren die na deze selectie in de top 3 zitten mogen voor Forellen Visvijvers
Zederik deelnemen aan het NK.
Programma Selectie jeugdteam NK Forelvissen
13:00 uur aankomst
13:15 uur instructie
14:00 uur oefenen in vijver 1
14:30 uur kleine pauze
15:00 uur kleine wedstrijd .
Er wordt door iedere deelnemer 5 rondes gevist van 20 minuten.
Per ronde worden er per persoon 2 forellen uitgezet.
17:00 uur uitslag


De leeftijd voor deelname aan het jeugd NK is vanaf 0 tot 15 jaar.
Deelname aan het jeugd NK is gratis. Deelname aan de selectiemiddagen kost € 10,00.
Je kunt jezelf opgeven via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of via tel: 0183 351625 of 06
51362369

 
Forelvisvijverszederik in @Ede

In deze 5e @Ede uitzending van dit seizoen hebben we als thema sport. Presentatrice Phoebe Bowles praat je weer helemaal bij en spreekt met wielrenner Jasper Jansen. Onze verslaggevers laten je items zien met onderwerpen als; Schoolvoetbaltoernooi, Sportvissen (bij Forelvisvijverszederik!) en wat heeft sport te maken met gezond oud worden? Veel kijkplezier!

 

 

ede2

 
De Dortenaar

Op zaterdag 16 maart stond er een artikel van verslaggever Roos van Bijnen in de Dortenaar over Rosita.

 

Bijna elke dag een zelfgerookt visje

rosita

 

 

 Een supermarkt bezoekt Rosita van Steenis (59) maar zelden. Af en toe nog wel om koffie en bruine bonen te kopen, bekent de Meerkerkse, maar verder haalt ze alles bij omliggende boerderijen. ,,Pure streekproducten, daar hou ik van”, zegt ze. ,,Niks is beter dan je eten halen bij de bron zelf. Weet jij veel wat er anders allemaal ingestopt wordt!?”
Haar ouders hebben Rosita altijd natuurlijk eten bijgebracht. Tot haar 13de woonde ze in Suriname, wat ze zich nog goed voor de geest kan halen. ,,In principe werd alles daar gebruikt. Denk aan een kip: hier gooien we de poten vaak weg, daar werd er later nog soep van getrokken.” Het liefst maakt ze iedere dag nog een gerecht met een Surinaams tintje. ,,Ik kan niet altijd dezelfde kruiden vinden, maar puur is het wel altijd. Daardoor ben ik actiever.”
Ze loopt de deur door naar buiten, waar de rookoven staat. ,,Ben je er klaar voor? Hier komen ze, hoor”, grapt ze. Een paar rijen regenboog - forellen komen tevoorschijn, hangend aan haken. In de zomermaanden rookt ze soms wel een keer of zes per week vis. Samen met haar man Bert begon ze twintig jaar geleden Forellenvisvijvers Zederik. ,,Mensen mogen tegen betaling in onze vijvers vissen. Daarna hebben ze een paar keuzes: wat ze vangen, mogen ze meenemen, ruilen voor gerookte vis of doneren aan de Voedselbank.”
Veel bezoekers kiezen voor de laatste twee opties, dus Rosita rookt zich vaak ‘suf’. ,,Maar dat vind ik gelukkig ook leuk om te doen. Vis is een natuurproduct en ik vind het heel belangrijk dat daar bewust mee wordt omgegaan.” Voor mensen die nog nooit een visje hebben gegeten, heeft ze steevast hetzelfde advies. ,,Dan geef ik hen een hele gerookte vis mee. Als zij hem zelf fileren, ben je volledig bezig met die vis en zijn geuren. Dan zeggen ze: ‘Maar de kop van die vis kijkt me zo aan’. Maar dat is juist wat ik bedoel: het heeft geleefd en dat moet je je realiseren.”
Bert en Rosita zijn absolute visfans, want bijna iedere dag staat er wel eentje op hun menu. ,,Door de macaroni of de salade, het kan eigenlijk altijd wel. En het is ook nog eens goed voor hart- en bloedvaten en voor je botten. Dus gezond én ontzettend lekker. En dan niet gefrituurd, hè, je moet wel die pure smaak behouden.”
Vers koken hoort er nu eenmaal bij, meent Rosita. ,,Ik hoop dat iedereen dat weer eens gaat doen. Ook al is het druk bij onze visvijver, tussen de bedrijven door maak ik de groente al even schoon. Als je weet wat je eet, word je volgens mij een stuk gelukkiger.” Of ze koken leuk vindt, weet ze eigenlijk niet. ,,Het gaat erom dat je je lichaam geeft waar het zelf om vraagt. Dat je er dus goed voor zorgt. Vis helpt daar bijvoorbeeld al bij. Wil je er eentje?”

 

lees hier het volledige artikel

 

 
Visles

Zaterdag 6 juni kregen Reinier en Guy visles.  Het resultaat mag er wezen: er werd een heel grote meerval gevangen!

 

kinderenvissen

 

 

Naderhand kregen we nog een mailtje van ze. Erg leuk. We hopen jullie snel weer te zien.

 

"Hoi!

Nogmaals dank voor een fantastische middag vissen bij jullie!

Dit gaan we niet snel vergeten en we komen zeker weer terug!

Groet Reinier en Guy"

 

 

 
Leverancier bij Rechtstreex.

Onze gerookte forel is sinds deze week ook verkrijgbaar bij Rechtstreex.

Bij Rechtstreex bestel je producten online rechtstreeks bij de boer, de boodschappen kun je vervolgens ophalen bij een van de ophaalpunten.

Voor meer info zie www.rechtsteex.nl

Woensdag 29 november is de forel te proeven bij een van de ophaalpunten.

Zie ook onderstaand persbericht.

 

Kom woensdagmiddag 29 november proeven in de Rechtstreex wijkpunten: overheerlijke gerookte forel van Visvijvers Zederik

 

Tijdens het theaterdiner op 21 juni in de Groeituinen stond ze al op het menu, de koudgerookte forel van Visvijvers Zederik. Samen eten is een fijne gelegenheid om kennis te maken met dit topproduct. De met aandacht en kundigheid gerookte forel is vanaf deze week te koop in de Rechtstreex wijkpunten. De klant kan kiezen tussen koud- en warmgerookt, waarbij de koudgerookte zonder allures sterren-kwaliteit heeft. Rosita Steenis van Visvijvers Zederik “Het roken is een hogere vorm van kunst. Niet alleen de kwaliteit van de vis is cruciaal, maar ook de voorbereiding, het pekelen van de vis.” De visvijvers in Zederik zijn gevuld met water uit een lokale bron. Dit bijzonder zuivere water draagt onmiskenbaar bij aan de kwaliteit van de vis, die gezond voer krijgt en wordt gekweekt zonder antibiotica. 

forel zalmforel koudgerookt

 

Het aanhaken van producenten uit de regio op de Rechtstreex-keten gebeurt op initiatief van Drechtstadsboer. Doel is consumenten meer vertrouwen in voedsel bekend maakt bemind, verder minder foodmiles en een betere inkomenspositie voor de producenten. Visvijvers Zederik is blij met de kans om haar producten tegen een faire prijs in een grotere markt uit te kunnen zetten. 

 

Rechtstreex is een Rotterdams initiatief met inmiddels zo'n 30 wijkpunten, bevoorraad door 100 producenten uit de regio rondom. 

 

Hoe laat waar?

15.00-17.00 Rechtstreex Krispijn (Groeituinen), Patersweg 53, Dordrecht 

16.00-18.00 Rechtstreex Land van Valk, Dubbeldamseweg Zuid 362, Dordrecht 

14.00-16.00 Rechtstreex Weizigt, kinderboerderij, Van Baerleplantsoen 30, Dordrecht