Vorige maand November 2017 Volgende maand
M D W D V Z Z
week 44 1 2 3 4 5
week 45 6 7 8 9 10 11 12
week 46 13 14 15 16 17 18 19
week 47 20 21 22 23 24 25 26
week 48 27 28 29 30

Activiteiten

zo 03 dec,
Competitie vissen
za 23 dec,
Kalkoen vissen
ambassadeur van het landschap
ambassadeur van het landschap
Erkend leerbedrijf
Nieuws
NK Jeugd 2017

Zaterdag 9 juni heeft een jeugd team van Forelvisvijvers Zederik meegedaan aan het NK jeugd forelvissen bij Forelvisvijver "De Forel" te  Bergharen.

Het team eindigde op een mooie achtste plaats. In het individuele klassement behaalde Sanne van der Leeden een achtste plaats.

Van harte gefeliciteerd!

 

IMG 1933

 

meer foto's

 
Ik heb t leuk gehad

Uit het kwartaalblad Groot-Rotterdam

groot-rotterdam

 

 

'Ik heb het heel leuk gehad'

Op 18 september was het zover. Met 21 kinderen en begeleiders zijn we met de bus naar de Forellenvisvijvers Zederik te Meerkerk gegaan. Daar werden we hartelijk welkom geheten.

 

Eerst een praatje en dan snel vissen. Alle kinderen hebben minstens één forel gevangen. De dag werd afgesloten met patat en iets te drinken. Ook kreeg iedereen een gerookte forel mee. Wie kan het beter vertellen hoe de dag is geweest als de kinderen zelf.

 

Hallo, ik ben Thomas den Ouden en ik heb mee gedaan aan de forellenvisdag van Groot Rotterdam. Om 8.15 uur moesten we verzamelen in het clubhuis van Groot Rotterdam. Mijn vader ging mee als vrijwilliger. Ik heb vier forellen gevangen. En ik had zelfs de grootste forel aan mijn haak maar die verspeelde ik, alleen het haakje en de dobber zaten nog in zijn bek. Even later ving iemand anders dezelfde vis. Na het vissen heb­ben we nog een lekker patatje gegeten. Ik heb een hele leuke dag gehad en daar wil ik graag iedereen voor bedanken.
Thomas den Ouden

Ik heb lang uitgezien naar de forellen-dag! Ik pak een paraplu (voor als het no­dig zou zijn). In de auto word ik steeds

zenuwachtiger: de eerste keer forelvis-sen! Eindelijk ben ik er, nog vijf minuten en we gaan! Eindelijk komt de bus, we rijden met een hele omweg maar... we komen er! Eerst uitleg en dan... VIS­SEN! De eerste forellen zijn in de vijver gegooid. Al snel worden de eerste vissen aan de HAAK geslagen. Het is al bijna aan het eind en ik heb nog steeds geen vis gevangen! maar eindelijk na veel geploeter: een FOREL! We gingen weer terug naar het clubhuis, en toen we er waren kregen we nog een tasje met al­lemaal spulletjes erin, en toen gingen we naar huis.
Daan van de Spek

 
Terugblik op Holland, natuur in de delta

Aanhakend op de film "Holland, natuur in de delta" (mede) organiserenden wij het volgende evenement:

Beleef en Proef de zoetwatervis

Wild en getemd

 

wildengetemd

 

 

Veel lekkere en gezonde vissen zwemmen in onze binnenwateren: van wild tot gekweekt, van snoek, snoekbaars tot brasem, winde, kolblei en forel. Internationaal is de vraag naar al deze lekkerheid juist groot. 'Zoetwatervisch' is populair en de prijzen in de handel zijn hoger dan voor de vele soorten zeevis.

Hier in de Lage Landen zijn we deze zoetwaterheerlijkheid kennelijk vergeten?!

Hoe ziet en smaakt de zoetwatervis, wild danwel getemd? Kom dat beleven en proeven.

Ontmoet de visser en de forellenvisvijver beheerder.

 

Het was een groot succes.

 

Uit bericht van Slowfood Groene Hart:

"Dank aan Rosita van Steenis Voor haar gastvrije ontvangst op locatie, met ruimte voor een eigen Slow Food plek. Het gebruik van de hengels, green-egg, barbecue en meer. Rosita’s verhaal, de uitleg en de gerookte forellen."  

volledige brief


Foto's en een terugblik  op deze dag

Recepten "Beleef de zoewatervis" van Carla Wijnnobel